Лора Крумова разказа съкровените си спомени с Георги Коритаров. Както БЛИЦ

...
Лора Крумова разказа съкровените си спомени с Георги Коритаров. Както БЛИЦ
Коментари Харесай

Лора Крумова през сълзи разказа най-съкровените си спомени с Коритаров

 Лора Крумова описа съкровените си мемоари с Георги Коритаров. Както БЛИЦ писа журналистът умря през вчерашния ден на 61 години. Той е дал позитивен резултат за ковид. Ето какво споделя някогашната му екранна половинка за работата и познанството си с него, представена от boulevardbulgaria.bg.

" За да правиш положителни изявленията, би трябвало да вървиш на спектакъл, да четеш книги, да си приказваме, да си полемизираме (много обичаше тоя лаф), ще попиваме извън и ще стане “. Думите са на Коритаров, аз седнал съм до него в колата му, пътуваме към спектакъл " София " за някакво зрелище, закъсняваме. Той споделя " Ще карам малко бързо, тъй като закъсняваме. Ти не се притеснявай! “ – кара с 25 км в час. Щях да хвана гуша от нерви, до момента в който стигнем до театъра, по едно време ми идваше да му изтръгна кормилото от ръцете.

Представлението за мен беше криво-ляво, той не беше по този начин краен. Винаги намираше смисъл за себе си, нещо, с което да храни мозъка си. Така беше и с книгите, даваше ми да чета нещо, след няколко дни му го връщах и му споделях, че тоя създател е цялостна греда, само че Жоро единствено ме гледаше и ми споделяше, че съм глупак. Винаги говореше по този начин в мъжки жанр като ми се караше. 

Много хора са били негови събеседници, съидейници, врагове, но мисля никой не е бил негов ефирен сътрудник.

Аз имах редкия късмет да бъда негов ефирен сътрудник в продължение на близо 4 години. Четири дълги години, изпълнени с доста кавги, един величествен за присъстващите скандал и доста, в действителност доста, смях. Шумен необуздан и интелигентен смях. 

Абсолютно ненадейно и за двама ни се оказа, че има една единствена писта, на която бяхме равни – възприятието ни за комизъм кликна незабавно. Това беше полето, на което се сдобрявахме, на което си прощавахме и вдигахме бяло знаме. И там някъде, то се оказа заварката сред другояче вагоните книги, които ни деляха - естествено в негова изгода. 

Нашият утринен блок беше сцена на конфликт сред две генерации. Беше ненадейно смешно, забавно, взривяващо на моменти, доста откровено и предизвикваше страстите на феновете. 

Той не ми спестяваше нищо в ефир. През всичките тези години бях с ориентиран към главата ми револвер, който понякога ми отнасяше перчема. 

Веднъж, някъде още при започване на общото ни водене, реши да ме попита в ефир кой е маршал Петен. Идея си нямах! По време на рекламната пауза наваксах пропуща с Google и влязох в ефир с думите “Маршал Петен е подобен такъв и подобен, а кой е вокалистът на U2 "?  Той се ококори по неговия характерен метод и избухна в смях - концепция си нямаше. 

Тази обстановка се оказа сърцевината на нашето партньорство. Той беше менторът, аз бях тази, която го оспорваше. Аз влязох в ъгъла на телевизионното потомство, а той зае ъгъла на пишещото потомство. Заехме своите позиции в окопите и до момента в който войната траеше в ефир, в действителност се забавлявахме, а аз се учех. Колкото и да се дразнех, че не ми пази гърба и не ме щади, с всеки идващ ефир осъзнавах, че Коритаров е онази школа за мен, която не бях имала шанса да имам.

Не му го признах в никакъв случай, само че съм му признателна за уроците. 

Валя Гиздарска беше основен редактор на утринния блок, Павел Станчев беше началник на малкия екран, имахме зелена светлина да вършим блока по този начин, както ние намирахме за добре. Валя откри метод да ни спои,  аз правех повече обществени и портретни истории, Жоро политически изявленията, имахме общ обзор на печата и водехме дружно леките диалози. Бяхме изцяло свободни. 

В един миг малкия екран направи изследване, което сподели, че публиката обича да ни гледа дружно в ефир. И играта загрубя. Защото трябваше да вършим понякога и политически диалози дружно.

В началото си сложих си за цел да задам най-малко един въпрос за 20 минути изявление, един-единствен въпрос. Това в този момент ми звучи смешно, само че тогава означаваше да вдишвам и да мисля в същия темп, в който мислеше Коритаров, да планувам връзките, които той прави, да чувствам клопките, които той залага за политическите си събеседници.

Беше пагубно първоначално, последователно стана търпимо за мен.

Той беше безмилостен в политическите си изявленията. За събеседниците му конфликтът беше преден, Коритаров обаче не ги мъчеше, поради някакъв изконен садизъм в характера. Просто обичаше играта, мисловната игра. Беше като котка, която си играе с мишката, не желае да я убива, само че просто по този начин се заиграва, че тя се оказва мъртва в избран миг.

Помня десетки негови изявленията, след които гостите му излизаха като след боксов мач с Майк Тайсън.

Помня и един от най-драматичните за Коритаров интервали, когато извадиха досието му. Бях на този ефир с него. Моето персонално мнение е, че Коритаров мина през личното си чистилище приживе. Срещна личния си съд, с изключение на този на другите. 

Видях отдръпването на негови другари и сътрудници. Мисля, че той, с галактическия си разсъдък, беше проумял грешките си и излезе от другата страна.

Мисля, че едни от най-впечатляващите политически изявленията, които съм гледала в миналото, са били неговите и скърбя, че този разум няма да е тук измежду нас, с цел да може и други да се учат от него, било то и по сложния метод.

Като всеки огромен разум, в живота, чисто в битово отношение, беше доста некадърен човек. Имаше огромния шанс до него да е брачната половинка му Лина, която се грижеше за него като за пакостливо дете, което непрестанно чупи китайската ваза в хола. Днес си мисля за нея, тъй като двамата дружно бяха един човек. И желая да й кажа, че светът ще се върти по-глупаво, тъй като него го няма.

Благодаря ти, Жоро, научи ги да мислят огромно там горе!

Лора Крумова стартира работа с Георги Коритаров през 2005 година. През 2004 година тя се връща в България след едногодишна специализация в Съединени американски щати и се развива като кореспондент с сектор " Външа политика " в " Новините " на Нова телевизия, където постъпва през 2000 година.

Поканата двамата да водят дружно идва от Георги Коритаров и Силва Зурлева. Започват в " Коритаров Live ", което в началото е вечерно предаване, а по-късно става част от утринния блок на медията. 

В момента Лора Крумова е част от екипа на " Шоуто на Николаос Цитиридис " по bTV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР